Mijn projecten, samenwerkingen en opdrachten hebben betrekking tot (veranderende) landschappen en de relatie tussen de mens en onze niet-menselijke omgeving.

 

Met een achtergrond in scenografie en artistiek onderzoek blijf ik werken aan wijzes waarin filosofische benaderingen van het kijken zich verhouden tot ervaringsgerichte 

opstellingen. In theatrale vormen bied ik een podium aan niet-mensen en hoe zij zichzelf kunnen zijn voor een publiek. 

 

De vormen waarin werk tot stand komt bieden ook de kans om kunst als discipline te blijven bevragen en om te proberen deze te verbreden. Daarom werk ik ook graag samen met andere disciplines, zoals educatie, antropologie, andere kunstvormen en het veld van ruimtelijke opgaven.

 

Ik hou van samenwerken, dus neem gerust contact op!
 

Hiernaast ben ik de ene helft van Loopwerk:
Loopwerk is Anne Leijdekkers en Liza Rinkema. Gedreven door een gedeelde interesse in het dereguleren van de menselijke, antropocentrische waarneming zoeken ze naar poëtische en performatieve vormen die ons op een nieuwe manier kunnen engageren met het landschap.

En de andere helft van Dekkers Leijdekkers:
Dekkers Leijdekkers is een samenwerking tussen Pai Dekkers en Anne Leijdekkers, die samenwonen in Rotterdam. Onze liefde voor natuur, educatie en representatie heeft ons bewogen om de wonderlijke onderwaterwereld te ontdekken. Hoe we als mensen natuur benaderen en geschreven teksten daarover van Bruno Latour, Bas Haring, Timothy Morton, Ton Lemaire en Matthijs Schouten verorberen onze gesprekken al vele jaren. We zetten dat om in een ambitieus project over zeewier. 

Contact