Van mij zolang ik kijk

 

Een theatrale reis door het bos op Landgoed Nijenhuis in Diepenheim

'Wandelen is een ervaring van constante verandering. Waar je net was, ben je nu niet meer, wat je eerder zag, is er nog wel, maar niet meer voor jou. Als de wandeling voorbij is, is alles er nog steeds, maar zit er slechts een gedeelte van in je hoofd.' 

 

De filmische wandeling neemt je in een doorlopend tempo mee in een decor van bomen en kronkelende paden. Als een camera beweeg je je door een veranderende omgeving, onderhevig aan constante beweging. 

 

Locatietheater festival De Tuin der Lusten heeft vanwege de pandemie de kunsten dit jaar in een ander jasje gestoken. Zij heeft vijf kunstenaars gevraagd om een wandelroute over een landgoed te maken voor het project ‘U bevindt zich hier’, waarbij de kunstenaar alle vrijheid krijgt om diens kijk te geven op het landgoed, de geschiedenis, de bewoners, of wellicht op de toekomst van de plek. 

 

‘De wisselwerking van verandering van omgeving omdat de bezoeker zich erdoorheen verplaatst, en de interne veranderingen van een omgeving zelf boeien mij mateloos. Het principe van het komen en gaan van de dingen, met onszelf daar middenin, is in de theatrale context een interessant gegeven om mee te spelen. Als je wandelt, ervaar je tijd en ruimte doorlopend. Een voorstelling komt zo eigenlijk helemaal voort vanuit het perspectief van de toeschouwer.’

 

De route is 2 km lang en duurt 30 minuten. Om de wandeling te kunnen lopen en luisteren heeft elke bezoeker een opgeladen telefoon nodig met daarop de izi.TRAVEL app gedownload en een hoofdtelefoon of oortjes. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Deze route bevat audiowerk dat alleen via de izi.TRAVEL app te beleven is.' Parkeermogelijkheden staan aangegeven in de app.

Concept en uitvoering: Anne Leijdekkers

Muziek: Geert Vlieger

Technische hulp: Joppe van Dijk

Productie: De Tuin Der Lusten

(Binnenkort volgt een documentatie van het project)